volejbal Čadca - udalosti

14. (10.) ročník Memoriálu Maroša Gábriša – 2. 12. 2017

K zime na Kysuciach neodmysliteľne patrí jediný najväčší volejbalový turnaj počtom družstiev, hráčov a uskutočnených ročníkov. Pred 24 rokmi sa začala písať jeho história. Najskôr iba kysucký, časom regionálny a v súčasnosti už medzinárodný turnaj súťažne nehrajúcich volejbalistov. Z toho ostatných 14 ročníkov je turnaj venovaný pamiatke volejbalistu a jedného z prvých účastníkov turnaja Marošovi Gábrišovi.
O organizáciu tohto turnaja sa od jeho začiatkov starajú členovia volejbalového oddielu TJ Lokomotíva Čadca, Dana Pavlíková a Peter Gramblička. Účastníci sa okrem kvalitného volejbalu tešia aj na stretnutie s priateľmi. A ako sa niektorí hráči vyjadrili, je to jediný turnaj, na ktorý si ešte chodia zahrať. Aj toto svedčí o jeho kvalite.
Na palubovkách telocviční troch stredných škôl, SOŠ obchodu a služieb, bilingválneho gymnázia a Obchodnej akadémie DMJ, si zahralo 12 družstiev s 81 hráčmi z Čadce a jej okolia, zo Žiliny, Karvinej a Krakowa.
V troch základných skupinách so štyrmi družstvami sa hralo systémom každý s každým na dva hraté sety. Odohralo sa v nich 18 zápasov s 36 setmi a pomer daných a dostaných bodov bol tiež zaujímavý 1552:1552. Zo základných skupín do semifinále postupovali družstvá z prvého a druhého miesta, kde hrali vyraďovacím systémom. Tu odohrali tímy Solinky Žilina, Jankovci Čadca, Siatkarze z Majami Krakow, Dazulu Kumipe Žilina, Perfect team BVK Karviná a Hmmm (Kysuce, Žilina) 7 setov s bodovým pomerom 128:162. Finálová skupina, ktorá sa vyprofilovala zo semifinále dávala tušiť, že zápasy budú na vysokej hernej úrovni a o víťazovi bude rozhodovať každý bod. V skupine sa stretli družstvá: Solinky, Dazulu Kumipe a Perfect team. Odohrali 6 setov, a tiež so zaujímavým skóre 262:262. Minuloročný víťaz išiel vedome za svojím cieľom, obhájiť titul, čo sa mu aj podarilo. Zároveň sa budú ďalší rok tešiť z putovnej trofeje od akademického maliara Jozefa Mundiera. Trofej, poháre a ceny odovzdali Dana Pavlíková, Peter Gramblička a Edo Gábriš.
Ďakujeme všetkým hráčom, ktorí pomohli pri organizácii turnaja a vedeniam stredných škôl za poskytnutie telocviční.
Cenu najužitočnejšej hráčky získala Lucia Poláčiková, členka družstva Dazulu Kumipe a cenu najužitočnejšieho hráča získal člen víťazného tímu Remi Polok.
Novinkou turnaja bola cena za Najlepšiu akciu turnaja, ktorú získalo družstvo Solinky zo Žiliny, za výbornú kolektívnu hru, hernú činnosť jednotlivcov, pri ktorých vznikali tie najlepšie herné akcie.

Hlasy po turnaji:
Danka Švaňová (Dazulu Kumipe Žilina): „Organizácia turnaja bola výborná. Užila som si super volejbalový deň. V Čadci na tomto turnaji som ešte nebola. Som rada, že ma moji spoluhráči zavolali, a práve na Memoriál Maroša Gábriša. Atmosféra bola nabitá emóciami, podporená výbornými volejbalovými výkonmi.

Radim Zym (Perfect Team BVK Karviná)): „Pre nás je to už tradícia zúčastniť sa na tomto turnaji. Boli sme tu štyri krát a až minulý rok sa nám podarilo zvíťaziť. Prišli sme na turnaj obhájiť titul. Na konte máme účasť na 131 turnajoch s týmto tímom, ale vždy sme hrali na turnajoch 2 ženy a 4 muži. V Čadci sa hrá mixový turnaj v zložení 3 ženy a 3 muži, čo je úplne iný systém, ktorému musíme prispôsobiť postavenie hráčov aj svoju hru. Je to nová výzva a baví nás to. Spoznáme nových ľudí, volejbalistov a už prichádzame ku známym. Pocity máme skvelé, lebo si výborne zahráli a aj organizácia je v pohode.“

Ján Brozmann (Solinky Žilina): „Patríme medzi družstvá, ktoré na turnaj chodia pravidelne. Niektorí naši hráči si zahrali ešte aj s Marošom. Sme pôvodná partia a naša účasť je už tradícia. Ako vždy, bola tu výborná atmosféra. Pocity sme mali výnimočné, lebo sme sa po dlhšej dobe dostali až do finále. Členka nášho tímu, Mirka, tu bola po prvýkrát a bola veľmi spokojná s hrou i so svojím tímom. Turnaj si udržuje stále veľmi dobrú organizačnú a hernú kvalitu, pribúdajú družstvá, nastupuje mladá generácia volejbalistov. Prajem organizátorom veľa síl a optimizmu, aby organizovali tento výnimočný turnaj ešte veľa rokov.“

Konečné poradie:
1. Perfect Team BVK Karviná
2. Dazulu Kumipe Žilina
3. Solinky Žilina
4. Siatkarze z Majami Krakow
5. Hmmm (Kysuce*, Žilina)
6. Jankovci Čadca
7. Bez komentára Žilina
8. Regata Čadca
9. 2F Žilina
10. Adam´s Family (Kysuce*)
11. Mateo Čadca
12. Na šrot (Kysuce*)
Pozn.: * členovia družstva boli z viacerých miest a obcí Kysúc





03 Dec 2017, , naspäť

kalendár

Dnes je štvrtok, 25. apríl 2024
meniny: Marek

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp