volejbal Čadca - udalosti

Výsledky 18. kola

Staršie žiačky
Staršie žiačky vycestovali na svoj posledný zápas tejto sezóny do Banskej Bystrice, kde sa stretli s B-družstvom domácich. Rovnako ako v predošlom kole, aj v tomto dostali väčší priestor mladšie žiačky TJ. Aj preto bol zápas vcelku vyrovnaný s miernou prevahou našich dievčat. Dievčatá si vyskúšali hrať na vyššej sieti (oproti mladším majú staršie žiačky sieť vyššie o 10 cm). Pochváliť treba najmä Emmu Sventekovú, Milotu Pištekovú a Simonu Trlíkovú, ktoré dobre podávali aj útočili na sieti. Oba zápasy mali rovnaký priebeh s tým, že vždy po 2 vyhratých setoch prišlo poľavenie a prehra 3. setu. Vo štvrtom sa však znova zmobilizovali a dotiahli zápasy do víťazného konca v pomere 3:1 a 3:1. V konečnej tabuľke skončili naše dievčatá na 1. mieste a zabezpečili si priamy postup do 1. triedy.
Ako druhé skončilo v tabuľke družstvo z Prievidze, ktoré v poslednom kole porazilo priameho súpera o druhé miesto, družstvo Detvy doma 3:1 a 3:2. Prievidza postúpila do baráže o druhé postupové miesto do 1. triedy.
B. Bystrica B – Čadca 1:3 a 1:3

Kadetky
Kadetky hrali v 15. kole doma s Banskou Bystricou. Súperky patria do prvej štvorky, ktoré majú ambície postúpiť na majstrovstvá Slovenska. V zápasoch s týmito družstvami ťaháme vždy za ten kratší koniec, výkonnostná prevaha je jednoducho na ich strane. Naše dievčatá sa v týchto zápasoch skôr učia, musia odolávať podstatne silovejšiemu volejbalu, ťažko spracovateľným podaniam (aspoň pre nás) a razantnejším smečom. Preto je naše družstvo úspech pokiaľ dokáže odolávať takejto hernej prevahe a získať aspoň 15-20 bodov v sete.
Kým v jesennom kole v Banskej Bystrici to bola jednoznačná záležitosť domácich, v Čadci už bolo poznať, že aj naše dievčatá urobili cez zimu progres a neboli súperom len odovzdaným družstvom. Najmä v prvom zápase sa hral dobrý volejbal s peknými akciami na oboch stranách. Ustáli sme na nohách najmä tvrdé podanie súperiek, z čoho ťažili naše útočníčky. V istých okamihoch sme hrali aj variabilnejšie v útoku a tým sme súpera často zmiatli. Výsledkom bol získaný set v prvom zápase, čo bolo pre naše dievčatá istým zadosťučinením za bojovnosť, ktorou vynikala najmä nahrávačka Gabriela Bazgerová.
V druhom zápase sme s Bystričankami držali krok len v prvom sete, v ktorom sme uhrali 20 bodov. Do stavu 20:20 sme im boli rovnocenným súperom, ale prišla chyba na podaní, po ktorej sme schytali štyri priame body z podania a bolo po nádejach. V ďalších setoch sme už nestačili kondične a súperky nás doslova prevalcovali.
Čadca – B. Bystrica 1:3 a 0:3


Ďalší program:
22.4. Čadca – Žilina ( o 9,00 hod. mladšie žiačky na ZŠ Rázusova)
22.4. Žilina – Čadca (kadetky)

29.4. Čadca – Žiar nad Hronom ( o 10,00 hod. kadetky na ZŠ Rázusova)

15 Apr 2018, TJ Loko, naspäť

kalendár

Dnes je štvrtok, 28. marec 2024
meniny: Soňa

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp