volejbal Čadca - udalosti

Jarná časť sa začala

Kadetky
Kadetky odohrali ďalšie 2 kolá jarnej časti. Žilina bojuje na čele tabuľky o postup na M SR a preto nechcela zaváhať s tabuľkovo slabším súperom a na nás sa veľmi dobre pripravila. Výborne bránila a Čadca sa len ťažko presadzovala. Naviac nám nie celkom dobre fungovala súhra medzi nahrávačkou a smečiarkami čo súperovi dosť uľahčovalo obranu s následnou prípravou na útok. So súperom sme držali krok aspoň v podaní a príjme podania. To však nestačilo a so Žilinou sme prehrali 0:3 a 0:3.
Ďalšie kolo odohrali hráčky Čadce doma so susedom v tabuľke B. Bystricou, s ktorou už 2 roky nevyhrali. Začiatok setu nezachytili a skoro prehrávali 0:5. Avšak rýchlo sa otriasli a postupne prebrali iniciatívu domáce dievčatá. Po nie najlepšom začiatku k obratu zavelila Miriam Jurišová, ktorá sériou tvrdých podaní nalomila psychiku Bystričaniek, ktoré do konca setu uhrali už len 7 bodov. Ani v ďalších setoch si nevedeli súperky poradiť s našim podaním (rovnako dobre podávali aj Mia Mináriková a Sabína Cholujová) a prvý zápas sme poľahky získali 3:0.
Víťazstvo v druhom zápase sa nerodilo ľahko. Prvý set sme síce získali 25:15, čo naše dievčatá zrejme príliš uspokojilo a ďalší set prehrali 12:25. Potom už pokračovalo to pravé zápolenie o víťazstvo. Hra sa vyrovnala a bojovalo sa o každý bod. Blokárkam sa darilo eliminovať súperove najlepšie smečiarky a bez nich bol súper bezzubý. Tretí set sme napokon zlepšenou hrou získali my. Štvrtý set bol najvyrovnanejší. V jeho závere Bystričanky odskočili na 19:24 a domáci sa už chystali na tiebreak. Na podanie sa dostala nahrávačka Gabriela Bazgerová. Istým podaním podržala svoje spoluhráčky, ktoré spolu s ňou záver setu nakoniec otočili vo svoj prospech a vyhrali ho 26:24 a tým aj celý zápas. Čadčianky si pripísali 2 víťazstvá, vďaka ktorým preskočili svojho súpera na 5. miesto.
V ďalších kolách ich čakajú kandidáti na postup na M SR Poltár a Liptovský Hrádok.
Staršie žiačky
Tak ako sa darilo starším žiačkam v jesennej časti, okrem 2 prehratých zápasov z 20, tak aj v prvých dvoch kolách jarnej časti sa im podarilo vyhrať vonku nad Žiarom na Hronom 3:0, 3:1 a na domácej pôde zdolali Banskú Bystricu B v oboch zápasoch 3:0. Sú to družstvá, ktoré sa pohybujú v dolnej časti tabuľky, ale nič nemôžeme nechať na náhodu, ak si chceme udržať prvú priečku. Dievčatá boli technicky aj psychicky pripravené na obidvoch súperov, a to dokazovali aj na ihrisku. Mali stabilné a kvalitné podanie, čo je prvý predpoklad na úspech v rozohre. Zlepšili aj prihrávku po súperovom podaní a útoku. Dievčatám to ladilo aj v hernej komunikácii na palubovke. Aj napriek nepríjemnej udalosti v Žiari nad Hronom, kde sa zranila hlavná nahrávačka, dievčatá dotiahli zápasy do víťazného konca. V zápase s Banskou Bystricou si vyskúšali aj zmenu svojich tradičných postov v zostave, čo neubralo na akčnosti celkovej hry, ale potvrdilo variabilitu hráčok. Po týchto kolách sú staršie žiačky stále na 1. mieste.
15. 2. vycestujú za súperom do Žiliny (4.) a 22. 2. hrajú doma s Revúcou (8.).
Mladšie žiačky 6-kový
Mladšie žiačky sa v druhom kole stretli doma s B družstvom Krupiny. Už od začiatku bol vidieť rozdiel vo výkonnosti oboch družstiev. Naše dievčatá dobre podávali a nerobili nevynútené chyby. Súperky bohužiaľ mali základné technické nedostatky a neboli dôstojným súperom domácim hráčkam. Až na jedno zaváhanie Čadčianky súpera prekonali vo všetkých činnostiach a bezproblémovo vyhrali oba zápasy 3:0 a 3:1, čím sa dostali na priebežné 3. miesto.
V ďalšom kole vycestujú mladšie žiačky do Dolného Kubína.
Mladšie žiačky 3-kový
Obe družstvá odohrali druhý turnaj druhej časti súťaže. Pripísali si po dve víťazstvá a upevnili si postupové 4. miesto v priebežnej tabuľke. B družstvo mohlo ukoristiť aj ďalšie výhry, ale smolne prehralo s Brusnom a Poltárom 1:2 na sety.
Ďalšie kolo odohrá B družstvo v Hnúšti a A družstvo v Liptovskom Hrádku.

25 Feb 2020, Peter Gramblička, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je piatok, 29. marec 2024
meniny: Miroslav

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp