volejbal Čadca - udalosti

15. (10.) ročník Memoriálu Maroša Gábriša

24. novembra 2018 si Memoriál Maroša Gábriša pripísal do svojej histórie ďalší skvelý ročník, v poradí už päťnásty. Nadväzujúc na 10. ročník Hrncového turnaja je to 25 rokov stretnutí volejbalistov z okresu Čadca, ďalších regiónov Slovenska a Čiech na tomto významnom volejbalovom podujatí v Čadci. Organizačne ho zastrešuje volejbalový oddiel TJ Lokomotíva Čadca na čele s Danou Pavlíkovou a Petrom Grambličkom.

Na turnaji zmiešaných družstiev, hrajúcich v zložení 3 muži a 3 ženy, sa zišlo 80 hráčov. O tom, že turnaj naberá na svojej popularite a herná úroveň sa každým rokom zvyšuje, svedčí aj záujem družstiev dostať sa na tento turnaj. V tomto ročníku hralo 12 družstiev v troch základných skupinách v telocvičniach čadčianskych stredných škôl – obchodnej akadémie, SOŠ služieb a obchodu a bilingválnom gymnáziu. Na rozdiel od iných ročníkov sa do záverečných súbojov o umiestnenie dostali všetky družstvá. Boli to družstvá z Čadce a okolia Jankovci, Mateo, Regata, Adams Family, Rikase; zo Žiliny a okolia Žilinčania, Solinky, Pokus, Bez komentára, Pozliepance; z Pohronia Ridiculous a minuloročný víťaz z Karvinej Perfekt Team BVK.

Už v základných skupinách sa rozhodovalo o tom, do ktorej zo štyroch nadstavbových skupín o umiestnenie sa dostanú zúčastnené družstvá. Bolo to náročné, rozhodovali tu faktory ako zohratosť tímu, kondícia a samozrejme všetky herné činnosti hráčov. V základných skupinách sa hralo na 2 hrané sety do 15 s rozdielom dvoch bodov. V skupinách o umiestnenie sa hralo už klasicky na 2 vyhrané sety do 25 a tajbrejk do 15 s rozdielom dvoch bodov. Všetky zápasy vykazovali známku výborný, ale asi najdramatickejší zápas bol medzi družstvami Perfekt Team BVK a Pozliepance v skupine o 1. – 3. miesto, keď sa druhý set hral až do stavu 30:32. Nakoniec zápas vyhralo družstvo Perfekt Team 2:1.

Bolo zaujímavé sledovať, ako sa vyvíjali jednotlivé stretnutia. Obhajcovia minuloročného titulu (majitelia dvoch víťazstiev v rade) Perfekt Team BVK mal proti sebe herne kvalitné družstvá, a tak museli tvrdo popracovať na svojom postupe zo základnej skupiny. Ani v tej medailovej im súperi nič nedarovali. Ale ich herné nasadenie na získanie titulu bolo pozoruhodné, preto si odniesli aj z tohto ročníka Putovnú trofej MMG a získali nastálo aj trofej za hattrick od akademického sochára Jozefa Mundiera, ktorý pre MMG vytvoril už štyri trofeje. Jednu stálu putovnú a tri pre družstvo, ktoré získa víťazstvo na menovanom turnaji tri krát po sebe. Zatiaľ tieto trofeje získalo družstvo z Kysuckého Nového Mesta, družstvo Žilinčania a v tomto roku družstvo Perfekt Team BVK Karviná.
Najúspešnejším družstvom z Čadce a okolia bolo družstvo Jankovci, ktoré sa umiestnilo na 6. mieste. Prvých päť priečok patrilo družstvám z iných regiónov Slovenska a Čiech.
Celkom sa odohralo 23 zápasov. Všetky zápasy mali výbornú hernú úroveň, hráči podávali skvelé výkony a opäť zdvihli latku amatérskeho volejbalu.

Poďakovanie patrí všetkým hráčom, ktorí sa prišli baviť volejbalom a zaspomínať si na Maroša, Edovi Gábrišovi za poháre pre medailové tímy, vedeniam spomínaných škôl za poskytnutie telocviční, priateľom, ktorí prispeli osobnou aktivitou pri hladkou priebehu turnaja a hlavne organizátorom zorganizovanie tohto úžasného športového podujatia.
Konečné poradie:
1. Perfekt Team BVK Karviná (tretie víťazstvo v rade)
2. Pozliepance
3. Solinky
4. Žilinčania
5. Ridicolours
6. Jankovci
7. Pokus
8. Bez komentára
9. Regata
10. MATEO
11. Adams Family
12. Rikase

02 Dec 2018, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je piatok, 19. apríl 2024
meniny: Jela

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp