volejbal Čadca - udalosti

Pohár mládeže SVF

Kadetky - Juniorky
Dňa 15.8.2020 sa družstvo kadetiek zúčastnilo v Slovenskej Ľupči predkola Pohára mládeže organizovaného SVF ako náhradu za Slovenský pohár, ktorý sa kvôli korona kríze neuskutočnil.
Z oblastnej skupiny STRED postupovali 4 družstvá z 8 zúčastnených. Hralo sa na 2 vyhrané sety a našou úlohou bolo vyhrať aspoň 2 zápasy v základnej skupine, čo malo stačiť k postupu do finále. Tak sa aj stalo, keď Čadca postupne porazila Martin a Banskú Bystricu zhodne 2:0. V treťom zápase so Žiarom nad Hronom dostali príležitosť aj hráčky z lavičky. Tento zápas prehrali 0:2.
V skupine o umiestenie v prvej štvorke sa dievčatá z Čadce najskôr stretli s domácim Brusnom, s ktorým so smolou prehrali až v tajbrejku 14:16, hoci mali 2 matchbally, teda celkovo na sety 1:2. Po prehre 0:2 so Žiarom nad Hronom obsadili celkovo 4 . miesto, ktoré zaručovalo postup do finále Pohára mládeže.
Finále Pohára mládeže sa uskutočnilo dňa 22. – 23.8. 2020 za účasti 9 družstiev v Piešťanoch na antuke. V základnej skupine sa družstvo TJ Lokomotíva Čadca stretlo postupne so Žiarom nad Hronom a s Bratislavou - Bilíková. Bohužiaľ s oboma družstvami prehrali 1:2 a 1:2, a to ich odsunulo hrať o konečné 7. - 9. miesto. Tam porazili Prešov aj Pezinok a obsadili konečné 7. miesto.
Pohár mládeže vyhral Liptovský Hrádok. Organizátorom z Piešťan patrí veľká vďaka, pretože súbežne s dievčatami hrali finále aj juniori. Hralo sa na 7 ihriskách súčasne, a aj pekné počasie prospelo k tomu, že z turnaja odchádzali všetci spokojní.

Konečné poradie:
1. ŠKM Liptovský Hrádok
2. ŠŠK Bilíkova Bratislava
3. VK Pirane Brusno
4. Volley project UKF Nitra
5. Palas VK Levice
6. MŠK Žiar nad Hronom
7. TJ Lokomotíva Čadca
8. ŠK ELBA Prešov
9. ŠVK Pezinok

Žiačky
Družstvo žiačok TJ Lokomotíva Čadca sa taktiež zúčastnilo 5. 9. 2020 oblastného kola Pohára mládeže organizovaného Slovenskou volejbalovou federáciou. Usporiadateľom bola TJ ŠK VK Krupina. Zúčastnilo sa ho 10 družstiev zo stredného Slovenska. Hralo sa v modernej športovej hale mesta Krupina, kde boli súčasne postavené 3 volejbalové ihriská.
Všetky zápasy od základných skupín, cez semifinále, finále a umiestnenie sa hrali na dva vyhraté sety. V základnej skupine dievčatá z Čadce porazili Krupinu B a prehrali s Liptovským Hrádkom. Do semifinále tak postupovali z druhého miesta, kde sa stretli s Brusnom, nad ktorým zvíťazili 2:0 a dostali sa do skupiny o 1. - 3. miesto. V tejto skupine sa opäť stretli s Liptovským Hrádkom, s ktorým hrali v základnej skupine a Žiarom nad Hronom A. Duel s Liptovským Hrádkom prehrali 2:0, ale ešte tu bola nádej hrať o 2. miesto. Zápas so Žiarom nad Hronom bol skutočný boj o každý bod. Prvý set síce Čadčianky prehrali, ale nič nebolo stratené. Herné nasadenie dievčat prinieslo úspech a druhý set vyhrali. Hral sa teda tajbrejk, z ktorého po urputnom súboji oboch tímov vyšlo víťazne družstvo dievčat z Čadce, keď porazilo Žiar nad Hronom 15:13.
Radosť dievčat bola veľká, veď tento posledný zápas sa hral až o 17:45 hod. a skončil o 18:30 hod. Dievčatá podali po celodennom súperení výborný výkon a posledný zápas ustáli fyzicky aj psychicky.
Zloženie družstva: Kamila Davidová, Gréta Oravcová, Emma Sventeková, Michaela Bzdilíková, Barbora Truchlá, Vanda Šeligová, Sandra Suchoňová, Agáta Poláková, Kristína Durajová.
Organizátorom z Krupiny patrí veľká vďaka za skvelo zorganizovaný turnaj a celý servis.

Je škoda, že sa hráčky nebudú môcť zúčastniť celoslovenského finále, pretože s prihliadnutím na sprísnené epidemiologické opatrenia, ktoré sú aktuálne v platnosti, SK SVF mimoriadnym postupom v súčinnosti s úsekom mládeže SVF rozhodla o zrušení záverečných turnajov Pohára mládeže SVF v mesiaci september 2020 v štyroch kategóriách, teda aj kategórie žiačok.

Poradie:
1. ŠKM Liptovský Hrádok
2. TJ Lokomotíva Čadca
3. MŠK Žiar nad Hronom „A“
4. ŠK CVČ Brusno
5. TJ ŠK VK Krupina „A“
6. MŠK Žiar nad Hronom „B“
7. VK Podlužianka Levice
8. VK Prievidza
9. VK Orava Dolný Kubín
10. TJ ŠK VK Krupina „B“

19 Oct 2020, Peter Gramblička, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je pondelok, 29. apríl 2024
meniny: Lea

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp