volejbal Čadca - udalosti

Sezónu 2022/2023 ukončili žiačky na dvoch turnajoch

Mladšie a staršie žiačky úspešne ukončili súťažnú sezónu účasťou na turnajoch v Púchove a v Martine.
Účinkovanie na nich zhodnotil tréner Peter Gramblička.
Turnaj volejbalových nádejí v Púchove
Družstvo žiačok vycestovalo v závere sezóny na turnaj do Púchova. Turnaja dňa 3.6.2023 za zúčastnilo 8 družstiev, ktoré boli rozdelené do 2 skupín. Čadca vo svojej základnej skupine najskôr porazila Lietavskú Lúčku a Púchov C rovnakým výsledkom 2:0 na sety. V poslednom zápase nestačila na Púchov A a podľahla mu 0:2. Napriek prehre sa družstvo Čadce dostala do finálovej štvorky, kde si najskôr poradilo hladko s púchovským B-čkom 2:0. Vo finále sa opäť stretlo s domácim A-družstvom, ktoré v semifinále porazilo Žilinu rovnako 2:0.
Finále bolo ozajstným vyvrcholením turnaja, Do poslednej lopty nebolo rozhodnuté o víťazovi, chvíľu viedlo jedno družstvo, vzápätí druhé. Dievčatá z Čadce sa poučili z prvého vzájomného zápasu a dokázali eliminovať prednosti domácich – podanie a útok. Výsledok oboch setov 23:25 a 24:26 bol síce v neprospech našich dievčat, ale druhé miesto si ceníme rovnako ako prvé. O to viac, že 6-kový volejbal si vôbec po prvý krát vyskúšali aj naše najmenšie nádeje – Katka Bazgerová a Anička Garabíková.
Našou najlepšou hráčkou, z pohľadu trénera, bola nahrávačka Nella Kubjatková, ktorá nielenže si preniesla z tréningu naučené zručnosti ale ich v priebehu turnaja neustále zlepšovala. Okrem svojej hlavnej náplne – nahrávania dobre prihrávala a podávala. Naviac bola aj vedúcou osobnosťou družstva v neustálom "hecovaní" a povzbudzovaní.
Celkové poradie
1. 1.VK Púchov A
2. TJ Lokomotíva Čadca
3. 1.VK Púchov B
4. Volley Academy Žilina
5. OŠK Lietavská Lúčka
6. 1.VK Púchov C
7. VKM Piešťany
8. ŠŠK VIVUS Bratislava
Turnaj starších žiačok v Martine
Staršie žiačky čakal minulý víkend posledný turnaj v sezóne. Turnaj bol dvojdňový a zúčastnilo sa ho 10 družstiev. Zo základných skupín postupovali do finále prvé 3 družstvá. Čadčianky sa postupne stretli s Ružomberkom, Púchovom, Kežmarkom a B. Bystricou. Na Púchov sme opäť nestačili, ale ostatné družstvá sme porazili a postúpili do finálovej šestky z 2. miesta a preniesli sme si tam víťazstvo nad tretím postupujúcom Ružomberkom.
Finálovú skupinu sme nezačali dobre. Po katastrofálnom prvom sete s domácim Martinom sme sa predsa len schopili a druhý set sme vyhrali. Bohužiaľ v tiebreaku sme opäť ťahali za kratší koniec a zápas sme prehrali 1:2. Bohužiaľ po prehre s Martinom sme už nemohli pomýšľať na víťazstvo v turnaji.
Dievčatá sa však nevzdávali a s Lietavskou Lúčkou si siahli na dno síl. Po nešťastne prehratom prvom sete 23:25 sa chlieb lámal na konci druhého, keď mala LL mečbal, ale nevyužila ho a tak v hre nervov 31:29 sme napokon stav vyrovnali na 1:1. V tiebreaku sme mali od začiatku navrch a zápas sme dotiahli do víťazného konca.
V poslednom zápase sme sa stretli s Prievidzou, ktorá bola po prvom hracom dni bez prehry. Naše hráčky sa od stavu 17:18 plne nesústredili na hru a set prehrali. Našťastie sa v prestávke medzi setmi upokojili a na čele s kapitánkou Nelou Číšeckou v druhom sete na súpera vybehli a deklasovali ho 25:12. V tiebreaku dostali od nás takmer „kanára“ keď prvý bod získali až za stavu 0:12. To bola na podaní Vanesa Čupková a možno by aj dopodávala, keby sme nechybovali v útoku.
Víťazstvo nad Prievidzou nám pomohlo predstihnúť Martin a tak sme sa mohli radovať z 2. miesta. Objektívne treba povedať, že Púchov vyhral turnaj zaslúžene, pretože jediný neokúsil trpkosť prehry a podával v celom turnaji najvyrovnanejšie výkony.
Celkové poradie
1. Púchov
2. TJ Lokomotíva Čadca
3. Martin A
4. Prievidza
5. Ružomberok
6. Lietavská Lúčka
7. Liptovský Mikuláš
8. Kežmarok
9. Banská Bystrica
10. Martin B

08 Feb 2024, , naspäť

kalendár

Dnes je piatok, 3. máj 2024
meniny: Galina

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp