volejbal Čadca - udalosti

7. (10.) ročník Memoriálu Maroša Gábriša

Každý, kto si prišiel zahrať 11. decembra 2010 na 7. (10.) ročník Memoriálu Maroša Gábriša, si skutočne vychutnal volejbalovú atmosféru a herné napätie na palubovkách.
Opäť sa po roku stretli amatérski nadšenci volejbalu, aby si zmerali svoje sily na turnaji venovanom Marošovi, nášmu priateľovi a volejbalistovi.

V troch telocvičniach stredných škôl v Čadci - Obchodnej akadémie, Bilingválneho gymnázia a Strednej odbornej škole obchodu a služieb, si vo vzájomných dueloch zahralo 12 mix družstiev. Každé družstvo nastúpilo na zápas v zmiešanom zložení – 3 ženy a 3 muži. Hralo sa v troch základných skupinách po 4 družstvá.
Celkom sa v týchto skupinách odohralo 18 zápasov. Hralo sa na 2 hrané sety do 25 bodov. Z toho 11 zápasov skončilo pomerom 2:0 a 7 zápasov pomerom 1:1. Z tejto štatistiky vidno, že družstvá podali pomerne vyrovnané výkony. Preto každému tímu a hráčovi záležalo na tom, aby bojovali pod vysokou sieťou o každý bod, ktorý ich mohol dostať do finálových skupín o čo najlepšie umiestnenie.

Prví zo základných skupín postúpili do skupiny o 1. - 3. miesto. Zápasy o umiestnenie sa odohrali v telocvični na obchodnej akadémii. Druhí zo základných skupín postúpili do skupiny o 4. - 6. miesto a svoje zápasy odohrali v telocvični na bilingválnom gymnáziu. Družstvá, ktoré sa v základných skupinách umiestnili na 3. a 4. mieste skončili svoje herné účinkovanie na turnaji. Ich umiestnenie bolo na základe získaných bodov zo základných skupín.
V skupinách o umiestnenie hrali družstvá opäť systémom každý s každým na 2 vyhrané sety do 25 bodov a prípadný tajbrejk do 15 s rozdielom 2 bodov.

Môžeme povedať, že volejbal v podaní neregistrovaných hráčov lahodil oku a vo viacerých herných situáciach by sa dal porovnať aj s oficiálnou volejbalovou súťažou na Slovensku. Preto sme veľmi radi, že je stále záujem o tento druh športu a láka na športoviská pod sieť aj mladých ľudí. A práve na turnajoch takého druhu máme možnosť vidieť, ako sa zloženie družstiev mení nielen vekovo, ale aj výkonnostne.

Veľmi nás potešila účasť mamičky Maroša Gábriša, ktorá prišla medzi nás a odovzdala ocenenia družstvám. Aj jej druhý syn, Eduard, hral na turnaji so svojim tímom. Zároveň sponzoroval trofeje a ocenenia. Umelecké ocenenia vyšli z dielne ak. sochára Jozefa Mundiera, ktorý je vyznávačom volejbalového športu a na turnaj sa tiež prišiel pozrieť.

Výsledky
1.Solinky Žilina
2.Caribic Kysucké Nové Mesto
3.Žilinčania (Keltoš)
4.Živá príroda Žilina
5.Streetballers Čadca
6.Mix duo Čadca
na 7. - 9. mieste bez určenia poradia: Turzovka, T-COM Žilina, Gábrišovci Čadca
na 10. - 12. mieste bez určenia poradia: Ja neviem Žilina, Jankovci Čadca, Mateo Čadca

Ocenenie Najužitočnejšia hráčka získala Ivica Šošková z družstva Solinky Žilina a Najužitočnejší hráč získal Marián Jerguš z družstva Caribic Kysucké Nové Mesto.
Putovnú trofej Maroša Gábriša si opäť, po 2 krát za sebou, odniesli členovia družstva Solinky Žilina.

Dana Pavlíková

12 Dec 2010, Dana Pavlíková, naspäť

kalendár

Dnes je sobota, 20. apríl 2024
meniny: Marcel

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp