volejbal Čadca - udalosti

Volejbalistky pokračujú v dobrých výkonoch

Staršie žiačky TJ Lokomotíva Čadca hrali v 6. kole na pôde vedúceho družstva súťaže, Banskej Bystrice. Vo vyrovnanom zápase hráčky na oboch stranách predvádzali kvalitný žiacky volejbal. V zápase, v ktorom rozhodovala každá lopta, držali dievčatá napätie až do konca setov. K víťazstvu mali blízko najmä druhom zápase, ktorý dotiahli až do tajbrejku. Ku kvalite zápasov však neprispel mladý, neskúsený rozhodca, ktorý svojimi nepresnými verdiktmi vo viacerých momentoch ovplyvnil priebeh zápasu.
V 7. kole Čadčianky privítali družstvo z Hnúšte, ktoré zdolali hladko 3:0 a 3:0. Naše dievčatá v oboch zápasoch jasne dominovali a dovolili súperkám uhrať len 32 bodov.
V 8. kole zdolali naše hráčky dievčatá zo Žiaru nad Hronom rovnako 3:0 a 3:0.
Výsledky našich dievčat v 6., 7. a 8. kole:
Banská Bystrica – Čadca 3:1 a 3:2
Čadca – Hnúšťa 3:0 a 3:0
Čadca – Žiar nad Hronom 3:0 a 3:0
V priebežnom poradí sú hráčky TJ Lokomotíva na 2. mieste.

O niečo lepšie sa darilo kadetkám. Tie tiež v 6. kole vycestovali za svojim súperom, do Považskej Bystrice. Súperom, ktorý má vo svojom kádri 4 reprezentantky Slovenska v kadetskej kategórii. Dievčatá nastupovali už na palubovku s malou dušičkou a tak dopadol aj prvý zápas. Hrali ustráchane a bez väčšieho odporu ho pomerne jednoznačne prehrali. Po medzizápasovej prestávke, po "prečistení" hláv, nastúpili naše dievčatá nabudené a vyhecované do druhého zápasu v snahe predviesť lepší výkon než v prvom zápase. V ňom ukázali svoje kvality a profesorsky hrajúcemu súperovi dali lekciu z bojovnosti. Neexistovala pre nich žiadna stratená lopta v poli. Keď k tomu pridali kvalitné bloky, cez ktoré postupom času nevedeli domáce hráčky zložiť loptu zem, prekvapenie bolo na svete. Po vyrovnaných setoch 20:25, 25:21, 23:25 a 23:25 nakoniec svojho súpera zdolali a domov si okrem nespočetných modrín odniesli aj 3 body. Odmenou pre hráčky boli aj slová trénera domácich, ktorý skonštatoval, že za predvedenú hru a obetavý výkon si víťazstvo v druhom zápase plne zaslúžili. O víťazstvo sa pričinili:
Lucia Poláčková, Monika Jurišová, Magdaléna Kováčiková, Dominika Marjaková, Nina Závodská, Mária Ondrejková, Andrea Franeková a Inga Andočová.
V 7. kole privítali domáce hráčky kadetky z Novote. Zápas sa vyvíjal pre nás priaznivo a prvé dva sety sme bez problémov vyhrali. To naše hráčky však až príliš uspokojilo a nasledovala strata koncentrácie. V treťom sete, keď súper už nemal čo stratiť, začal navyše podávať na hranici rizika, čo domáce hráčky vyviedlo z miery a výsledkom bola strata setu. V štvrtom sete sa Čadčianske dievčatá sústredili už len na svoju hru a zápas dotiahli do víťazného konca.
V druhom zápase si už hráčky TJ nedovolili žiadny herný výpadok a presvedčivo zvíťazili 3:0. V priebežnom poradí si kadetky upevnili na 3. miesto.
V 8. kole privítali naše hráčky družstvo zo Žiliny. V prvom sete úvodného zápasu až príliš ľahko domáce hráčky získavali body a súper sa zmohol len na 14 bodov. V druhom sete však nastúpilo úplne iné družstvo Žiliny, ktoré začalo hrať podstatne tvrdšie tak na podaní ako na smeči. Získali hernú prevahu, k čomu im výraznou mierou pomohli domáce hráčky vlastnými chybami. Spadla na nich deka, ktorej sa nezbavili do konca zápasu. Súper získal bez väčších problémov prvý zápas v pomere 3:1.
Druhý zápas prebiehal úplne v inom duchu ako prvý. Kým v prvom zápase boli sety jednoznačnejšie pre jednu alebo druhú stranu v druhom sa súperi ťahali o každý bod a žiadne z družstvo nezískalo väčší než 2-3 bodový náskok. Našim dievčatám prestávka pomohla a celý druhý zápas hrali veľmi koncentrovane a s veľkým nasadením a odhodlaním odčiniť prehru z prvého zápasu. Prvý set, hoci skončil v prospech súpera 28:26, nezobral našim dievčatám chuť zabojovať o víťazstvo. Po ďalších vyrovnaných setoch 25:23, 25:20 a 25:22 pre naše hráčky, víťazstvo predsa len vybojovali v pomere 3:1.
Po 8. kole si tak hráčky TJ Lokomotíva udržali v priebežnom poradí 3. priečku.

Výsledky našich dievčat v 6., 7. a 8. kole:
Považská Bystrica – Čadca 3:0 a 1:3
Čadca - Novoť 3:1 a 3:0
Čadca – Žilina 1:3 a 3:1

Ďalšie zápasy:
Najbližší domáci zápas odohrajú kadetky 11.12.2011 s Tvrdošínom. Zápasy odohrajú v telocvični ZŠ Rázusova o 10,00 hod. Všetkých priaznivcom volejbalu srdečne pozývame.

tréner Peter Gramblička

27 Nov 2011, Peter Gramblička, naspäť

kalendár

Dnes je streda, 24. apríl 2024
meniny: Juraj

PO UT ST ŠT PIA SO NE
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

počítadlo návštev

partneri

mesto Čadca

odkazy

vyhľadávanie


archív

články fotky
© 2009 TJ Lokomotíva Čadca | úvod história súťaže galéria fórum kontakty rss TJ Lokomotíva | administrácia created by jp